OPIS
Folia aluminiowa służy do grillowania, pieczenia, zamrażania, odgrzewania i przechowywania potraw. Potrawy
przyrządzane w folii aluminiowej zachowują świeżość, witaminy i swój naturalny zapach. Nie używać do kontaktu z żywnością o charakterze kwaśnym.
Po rozwinięciu folii zauważysz, że jej jedna strona jest błyszcząca, a druga matowa. Błyszcząca strona folii odbija ciepło, natomiast matowa je przepuszcza. Podczas przyrządzania potraw owiń produkty błyszczącą stroną do wewnątrz – wtedy ciepło np. z piekarnika szybciej przeniknie do owiniętego w folię aluminiową mięsa i zostanie tam na dłużej. Matową stroną folii aluminiowej owiń swoje potrawy, jeśli chcesz je przechować. Dzięki temu upieczone mięso będzie dłużej świeże. Pamiętaj, że folia aluminiowa przeznaczona jest do kontaktu z żywnością i możesz jej używać do niemal wszystkich potraw, oprócz tych o charakterze kwaśnym.
Specyfikacja produktu:
● szerokość: 29 cm
● grubość: 12 mikronów
● żaroodporna
● dwustronna
● surowiec: aluminium.